Știre despre nimic

Dacă spun „știri despre nimic” nu e chiar exact, ar fi corect „știri despre nimicuri” – dar prefer singularul, care poate fi modelat oricum.

Ieri s-au încheiat, la Brașov, zilele Junilor , cu o defilare călare, prin centru și în Piața Sfatului. Frumos, facebookul a ilustrat entuziast evenimentul, (pagina „Brașov, oraș al sufletului  meu”, mai ales). dar a apărut și televiziunea (ghici care). Despre ce să vorbească la 7 dimineața? Cum să dea o știre despre un eveniment ca acesta în care să nu fie și ceva macabru? Cum, n-a murit nimeni? Atunci, măcar ceva morbid.

Formularea a fost așa: „Din păcate, frumoasa manifestare a fost umbrită de câteva evenimente….”. Și care au fost evenimentele acelea? Că o fetiță de 6 ani și-a luxat o încheietură a unei mâini, pentru că s-a speriat de un cal și a căzut.  Mă întreb cum de au rămas doar la nenorocirea asta care a umbrit frumoasa manifestare? Păi e singura care li s-a raportat de la spital, unde părinții au refuzat internarea (medicii spunând că nu e absolut nimic grav).

Merită să pierdem timpul cu astfel de știri, nu? Altfel, cred c-ar fi fost și alte evenimente care să fi umbrit frumoasa paradă: câte fire de praf au intrat în ochii spectatorilor, câți au clipit mai des pentru că strălucea soarele, cîți au inhalat firele de praf care n-au intrat în ochii altora, câte unghii s-au rupt…

da, au mai adăugat că la umbrirea evenimentului au contribuit și caii, care s-au speriat de atâta omenire venită să caște ochii la ei.

Astfel văzând lucrurile, aproape că am trecut cu vederea cele spuse de bibliotecarul din petroșani, Avram Iancu pe numele său, care vrea să treacă înot Canalul Mânecii; ca să fie în formă, el bea zilnic lapte de mamă. Acesta e amănuntul inedit care nu apare în știrea ce a circulat acum o luină prin ziare. Nedeștepții de ziariști proteviști n-au detaliat amănuntul. Mama cui?  Ce bebeluș e lipsit de hrană ca să se antreneze bibliotecarul? Cum a stabilit afacerea, în ce termeni? Cum bea laptele respectiv? De ce?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: