dr. Mihai Stoenescu

Doctorul lui Vladimir, un excepțional pediatru pe nume Mihai Stoenescu (Alin Olaru știe despre cine vorbesc), era o fire mai nervoasă. Părea ușor iritabil și aproape tot timpul se certa cu cei din jur, fie că erau prieteni, colegi, cunoscuți. Dar cel mai des se răstea la părinții pacienților săi. Și, curios lucru, răcnetele nu țineau seamă de statutul părintelui.
În schimb, cu copiii n-avea nicio treabă: comunica fără probleme cu ei, se jucau împreună de câte ori se putea, nu era niciodată încruntat când discuta cu ei.
Stând multă vreme în spital cu Vladimir (cap la cap, cam un an, poate mai mult), am nimerit un consult complet: dialogul cu un mic pacient (glume, râsete, poante) și instrucția făcută pe ton răstit părinților. La plecarea familiei, am îndrăznit să-l întreb de ce e atât de fioros cu cei mari. Nu s-a mirat (cred că l-au mai întrebat și alți o mie de inși), nu s-a enervat. A zis simplu:
– N-am timp de pierdut cu proști. Îți dai seama de la primele vorbe cu cine ai de-a face. Dacă vorbesc normal, încep să se tocmească. Sau uită. Sau fac ce vor ei, complet aiurea. Sau pur și simplu nu înțeleg nimic. Așa – sunt măcar atenți la ce spun…
Adesea… mda, adesea îmi vin minte vorbele lui: pierd o grămadă de timp.

(postată pe facebook în 2012, la 16 martie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: